Slik anlegger du en flott gårdsplass

29 oktober 2021
Maria Laugesen

editorial

Mange av oss tenker ganske mye over innredningen inne i hjemmet vårt, men like viktig er det faktisk hvordan huset fremstår utefra. Og her er gårdsplassen helt avgjørende. Det er nemlig det første du ser av boligen når man kjører forbi eller kommer hjem etter en lang dag, og derfor er det smart å investere litt tid i denne.

Hvilket uttrykk ønsker du?

​Det finnes mange måter å innrede og designe sin gårdsplass på, og det avhenger i høy grad av hvilket visuelt inntrykk du ønsker. For eksempel foretrekker noen en plass med belegningsstein eller pukk for å få litt variasjon i uttrykket, mens andre foretrekker å bruke asfalt gårdsplass for en stilig og praktisk løsning.

Uttrykket avhenger også av størrelsen på gårdsplassen og plasseringen av den. Ligger den for eksempel veldig åpent vil du kanskje skjerme litt av, og er den stor er det mange muligheter for dekorasjoner. Derfor gjelder det om å finne et uttrykk som både passer for gårdsplassens type, plassering og størrelse, og som selvfølgelig samtidig passer til deg og din personlige stil.

En praktisk og flott løsning

Asfalt er uten tvil en av de mest praktiske løsninger for gårdsplassen. Det er enkelt i vedlikehold, og det er veldig behagelig og sikkert å ferdes på for både biler, sykler og gående. Derfor kan du nesten ikke velge et annet underlag som er mer praktisk. Og så er det ganske enkelt å klargjøre plassen til at du kan få asfaltert området av profesjonelle.

Samtidig er det dog en kjempefin løsning som også ser bra ut. Asfalt er nemlig utrolig stilig med sitt simple uttrykk, og det gjør det mulig å kombinere med en lang rekke andre materialer og farger. Det gjelder blant annet stein, planter, møbler og mye mer som kan pynte gårdsplassen og gjøre den koselig.

Flere nyheter