Leker som slår an

28 mars 2022
Johanne Larsen

editorial

Er du på jakt etter leker som slår an hos barnet – enten ditt eget eller andres som gave? Så skal du lese med videre her. Vi skal undersøke litt hvordan man finner leker som slår an – og ikke minst, hvor man finner dem. 

Hvordan unngår man dillene?

Noe av det mange synes er vanskelig med å skulle kjøpe leker, er at det som regel er mange feller i form av diller. Noen ganger blir barnet helt besatt av noe det har sett på tv, i et blad eller på iPaden – eller kanskje er det noen på skolen eller i barnehagen som har noe man får lyst på. Det kan nesten utvikle seg en form for kult rundt de tingene som er populære, som man gjerne vil være med på. Men noen ganger er dette svært kortvarig, og det kan føles litt bortkastet å skulle hoppe på alle impulser – det er jo bedre å finne noe som barnet leker med lenge og som varer.

leker

Ved å følge litt ekstra godt med på hva barnet sier og hvordan barnet snakker om dillen, så kan du prøve å finne ut av om det er noe som barnet er oppriktig interessert i. Det kan også være du kan låne noe av det populære leketøyet hos noen andre, så man kan se om det slår an før man eventuelt kjøper. Eller man kan kjøpe èn ting, og heller vente med hele samlingen og alt som hører med, til man ser om det er en interesse som varer en stund. 

Finn stort utvalg av leker på nettet

På sider som https://lekeakademiet.no/ kan man heldigvis finne et stort utvalg av leker på nettet, så man har litt å velge i. Det er viktig å fokusere på kvalitet og varighet, så man får leketøy som holder og ikke bare skal kastes etter kort tid. Da kan de kanskje også få nytt liv etter barnet er ferdig med å leke med det, eller vare en generasjon til. 

Flere nyheter