Klamydiatest i Oslo: enkelt, raskt og konfidentielt

23 august 2023
Eivind Øi

editorial

Klamydia er en av de mest vanlige kjønnssykdommene blant både unge og eldre i Norge, men mange er ikke klar over det fordi de ikke har noen symptomer. Før var det en del stigma knyttet til testing, men nå er det blitt enklere enn noen gang å få testet seg diskret og trygt. I dette innlegget skal vi fokusere på hvordan du kan få tatt en klamydiatest i Oslo.

Hvorfor bør du teste deg for klamydia?

Overføring av klamydia skjer ved seksuell kontakt, og det er en infeksjon som ofte ikke gir noen symptomer. Selv om du kanskje ikke føler deg syk, kan klamydia forårsake permanente skader på reproduksjonssystemet, både for menn og kvinner, hvis det ikke behandles. For eksempel kan kvinner utvikle betennelse i bekkenet, noe som kan føre til ufrivillig barnløshet eller øke risikoen for ektopisk graviditet. Det er derfor viktig å teste regelmessig for klamydia, spesielt hvis du har flere seksualpartnere eller ikke alltid bruker kondom.

doctor

Hvor kan man ta klamydiatest i Oslo?

I Oslo har du flere alternativer for å teste deg for klamydia. Du kan blant annet dra til fastlegen, til ulike helsestasjoner for ungdom og studenter, eller til Olafiaklinikken som er spesialist på seksuelt overførbare infeksjoner. En annen mulighet er å ta testen hjemme. DoctorXpress tilbyr klamydiatester som du kan bestille på nett og motta i posten. Testen er enkel å bruke og du sender deretter prøven tilbake i en vedlagt returkonvolutt. Svaret får du innen en uke, og er det positivt vil du bli tilbudt rådgivning og behandling.

Fordeler med klamydiatest på nett

En stor fordel med nettbaserte klamydiatester som DoctorXpress tilbyr, er at det er enkelt, hurtig og konfidentielt. Du trenger ikke ta fri fra jobb, skole eller annet for å få testet deg, du gjør det på egen hånd hjemme når det passer deg. Resultatet av din test blir holdt konfidentielt og sendes kun til deg.

Videre kan du få behandling uten ekstra kostnad hvis testen din er positiv. I en travel by som Oslo hvor folk har hektiske liv, er en slik fleksibel løsning ideell. Dessuten, jo enklere og mer tilgjengelig testing for klamydia blir, jo flere vil forhåpentligvis benytte seg av det og derved redusere spredningen av infeksjonen. Vi anbefaler alle som er seksuelt aktive og bekymret for sin seksuelle helse å få en klamydiatest. Besøk https://www.doctorxpress.no/ for mer informasjon og for å bestille din egen klamydiatest hjem i postkassen.

Flere nyheter