Karriere innen produksjon

03 juni 2019
Mathias Bjelland
Karriere innen produksjon

Jobb innen industri eller produksjon?

Å velge en karriere er ikke enkelt, og mange unge ender opp med å hoppe på det første og beste. Etter mange år med drømmer som barn, så er det tross alt slik i voksenlivet at en trenger penger for å overleve den neste dagen. Men hva om du kunne få et kjempegodt karrieretips som ville endret ditt valg?

Blant Norges største selskap finner vi navn som Equinor og Hydro. Det er ikke overraskende at industrien topper listene. Selv om oljeprisen riktignok fikk seg et lite krakk, så er det innen industrien det nærmest er en utømmelig vekst. Norge er en massiv eksportnasjon, og om du leter etter en bransje å starte din karriere, så bør en jobb innen industri eller produksjon absolutt vurderes, selv om du nok har litt å lære med bruk av produksjonsutstyr.

Fra gulvet opp eller rett inn i administrasjon

Avhengig av hvor mye utdanning og annen erfaring du har klart å opparbeide deg, så kan det fort hende at du får tre rett inn i administrasjonen. Er du derimot litt mindre erfaren, så kan det hende at du må jobbe deg opp fra gulvet. Da får du derimot en unik mulighet til å lære deg hvordan du kan bruke produksjonsutstyr i de mange prosessene industrien vår begår. 

Selv om de fleste ønsker å tre rett inn i lederstillingen, da helst grunnet lønn, så er ikke dette alltid den beste veien å gå. Mange av de dyktigste innen sine fagfelt startet nemlig fra bunnen av. Du kan starte ditt eventyr fra bunnen av industri og produksjon, og lære deg å bruke produksjonsutstyr, noe som kan komme godt med senere i karrieren. 

Ta en sjanse på produksjon

Norge kjemper hardt for å være selvforsynt innen en rekke områder, så industrien og produksjon er absolutt et godt valg for din karriere. Ta sjansen på en jobb innen produksjon i dag!

Flere nyheter