Dugnad for felles formål

Dugnad er en prosess der man i fellesskap selger produkter med et lite overskudd for å tjene inn penger til et felles formål. Det anvendes ofte av forskjellige institusjoner og organisasjoner som for eksempel idrettslag, skoleklasser eller lignende. Her kan man ha behov for å tjene inn penger til teambuilding aktiviteter, reiser og opplevelser, russ, treningsutstyr eller noe helt annet. Dugnad er en veldig god måte å tjene inn penger til et felles formål, fordi hele prosessen handler om samarbeid og fellesskap, slik at det blir en teambuilding aktivitet i seg selv.

Det finnes mange forskjellige måter å gjøre dugnad på, og det viktigste er at dere føler dere trygge underveis. Det foregår ved at dere kjøper inn produkter til en fordelaktig pris via en virksomhet som driver med dugnad, for eksempel norskdugnad.no. Deretter selges disse produktene videre til en litt høyere pris, ofte til familie, venner eller bekjente. Slik tjenes et lite overskudd på hvert enkelt produkt, og samlet sett blir dette til et høyere beløp. 

Men hvilke produkter er da smarte å anvende for dugnad? Dugnadsprodukter bør være brukbare produkter som anvendes av alle personer. De skal ikke være for spesialiserte eller dyre, og så er det smart å velge produkter med lang holdbarhet og som aldri går av moten igjen. Et opplagt dugnadsprodukt er for eksempel dopapir. Her har du virkelig et produkt som alle bruker, og som folk vil fortsette å bruke alltid. Det er noe dine venner og familie uansett må kjøpe, og derfor kan de like godt kjøpe det gjennom deres dugnad til en god pris. Det er enkelt å selge videre, og så er det verken vanskelig å håndtere eller oppbevare. Det finnes selvfølgelig også andre lignende produkter som egner seg kjempegodt for dugnad, og dere kan velge å selge mer enn ett dersom dere ønsker det.