Derfor bør du kjøpe vekt

30 november 2021
Johanne Larsen

editorial

Det er mange ting man kan bruke en vekt til, men visste du også at det finnes mange forskjellige vekter på markedet, til ulike formål? Her skal vi se litt nærmere på noen av dem og hva de brukes til – du trenger kanskje en vekt uten at du er klar over det. 

Bli en mester på kjøkkenet med vekt 

image

Ved å kjøpe vekt kan man faktisk bli en mester på kjøkkenet. Det er nemlig sånn at mange av oss følger oppskrifter til et visst punkt, men gjerne tar noen ingredienser på øyemål. Det gjelder kanskje i spesielt stor grad når det kommer til baking. Det er dog også vanlig at man føler seg litt frem med andre ting, og dermed så blir kanskje ikke resultatet helt som man hadde ventet. Når man ikke har en nøyaktig og god vekt, kan det være vanskelig å måle helt nøyaktig. 

Med en god kjøkkenvekt kan man dog sørge for at man får målt opp alle ingrediensene helt korrekt. I tillegg er det perfekt for deg som er på en bestemt diett der ingredienser og måltider skal være av en viss mengde. Her kan en vekt også bli svært nyttig for å kontrollere måltidene og porsjonsstørrelser. Det er dog ikke bare sånn man kan bruke vekt til å passe på – ja, nettopp vekten. 

Pass på vekten 

En vekt kan nemlig også brukes til å passe vekten. En såkalt personvekt er den type vekt man har på badet eller et annet sted lett tilgjengelig, så man kan overvåke vekten sin og veie seg med jevne mellomrom. Kanskje du vil opp i vekt, ned i vekt, eller bare gjerne vil holde vekten? Det er jo sånn at kiloene gjerne kommer og går ganske snikende, og derfor er det vanskelig å vite og holde øye med vekten uten en nøyaktig vekt. 

Flere nyheter