Bestill pukk fra et knuseverk i Ørsta

Sten er et materiale som vi har mer enn nok av i Norge. Hele fundamentet til Norge er i bunn og grunn bygget på fjell i en eller annen grad og det er ikke så mye som skal til for å forestille seg hvorfor vi i Norge har et fint knuseverk i Ørsta for eksempel. En av fordelene ved å bestille fra et knuseverk i Ørsta er at det er lokalt i nærheten av deg og det er fint i forhold til både levering og ventetider på leveringene.

En maskinpark som tar ut stein fra fjellet er også et innmari imponerende syn og personlig minner det meg alltid om hvor utrolig små vi mennesker er, for det er så ufattelig mye sten som kan hentes ut fra relativt små områder. Jeg kan anbefale det å kjøre forbi der hvis man er i nærheten, for det er verdt å se et knuseverk i levende live!

Mange flotte, naturlige kvaliteter

Sten har mange flotte kvaliteter og avhengig av hvordan man behandler den stenen man tar ut fra fjellet kan man få materiale til mange forskjellige oppgaver og behov. Pukk, singel og sand er bare noen av dem og kan brukes til alt fra å fylle hull til å forbedre veier til å planere en gårdsplass for eksempel.

Jeg visste ikke at det var noe som var bedre til veier enn annet, men for eksempel rørsingel er skikkelig bra til veier fordi det drenerer veldig bra. De har noe som heter en kubiseringsknuser til å skape forskjellige kvaliteter og tilpasse det ferdige produktet til det man som kunde trenger. 

Når man jobber med sten på et knuseverk i Ørsta er det også andre ting man kan få ut av produksjonen. For eksempel kan man få fine natursten som kan brukes til mursten eller andre prosjekter eller behov det det vil være passende.